652.jpg

Over mij


SCROLL DOWN

Over mij


Wie ben ik?

Afscheid en verlies lopen als een rode draad door mijn leven heen. Jong verlies bepaalde onbewust mijn keuze voor het werken in de zorg als verpleegkundige, onderzoeker en later als leidinggevende. Jong verlies was de motivatie voor het oprichten van Hospice Issoria in Leiden waar ik als coördinator werkte. Het zette me, inmiddels meer bewust, aan tot het schrijven van het boek Leven in het zicht van de dood. Als iemand van wie je houdt sterft.

Verdere persoonlijke en professionele verdieping ontstond tijdens de trainingen Belevingsgerichte Zorg bij Cora van der Kooij (I.M.O.Z.), Love, Loss, Foregiveness bij Michael Murphy, in de opleidingen bij Riet Fiddelaers en Sabine Noten (Omgaan met Verlies, Werken met Gestolde Rouw), bij Morten Hjort (Systemisch Werken, Phoenix Opleidingen) en in de Traumatraining 'In wezen ben je heel gebleven' van Gwen Timmer.

652.jpg

genieten


genieten


 

Genieten

Meer en meer begreep ik hoezeer mijn persoonlijke en professionele leven met elkaar verweven zijn. Ik leerde voorzichtig accepteren dat er in elk mensenleven dingen gebeuren die je niet ongedaan kunt maken. Hoe graag ik dat ook zou willen. Èn, dat ik naast liefde in de dood, ook liefde in het leven mag stoppen. Het maakt dat ik meer kan genieten van het leven. Niet alleen in de rol van professional maar ook als partner, moeder van drie kinderen en oma van een kleinzoon en kleindochter. Een ervaring die ik anderen ook gun!

Luisteren vanuit het hart, respect voor ieders eigen tempo en eigenheid en erkenning van wat er is zijn voor mij essentieel in begeleiding en training. Vanuit deze veilige bedding kun je (weer) verbinding maken met je veerkracht en op zoek naar je eigen-wijsheid.

 

Naast mijn eigen praktijk

  • Coördinator rouwondersteuning Hospice Issoria

  • Begeleider ontmoetingsgroepen voor mensen met rouw i.s.m. Humanitas Rijnland

  • Lid van werkgroep nabestaandencafé Leiden

  • Mede-initiatiefnemer van de open en besloten luistercirkels in Leiden

  • Uitvoerder van project waarbinnen onderzoek gedaan wordt naar ervaren machteloosheid bij naasten, vrijwilligers en professionals rondom een specifieke gast in Hospice Issoria

Privacy en betalingsvoorwaarden

Download hier mijn privacyverklaring en de betalingsvoorwaarden.