• Stichting Welzijn Radius (map)
  • Hooglandse Kerkgracht 32
  • Leiden

Ieder mens kent momenten van eenzaamheid, daarin zijn we als mensen samen een. We hebben het dan over die situaties waarin je je alleen voelde ook al waren er mensen om je heen, de keren dat je je niet gezien voelde of je daadwerkelijk niemand zag.

‘Ik moet het uiteindelijk toch alleen doen!’Is dat zo? Er zijn dingen in het leven die je zelf moet doen, maar moet je het ook alleen doen?

In aanloop op de week van de eenzaamheid (27 sept – 6 okt) organiseren we 11 september een open luistercirkel. We nodigen je uit jouw gedachten en gevoelens over eenzaamheid te delen en te luisteren naar wat anderen hierover te zeggen hebben. Wie weet kunnen we in het delen over eenzaamheid verbondenheid ervaren?!

Hulpmiddel hierbij is de zogenaamde talkingstone of –stick. We krijgen om de beurt de praatstok of -steen en de ruimte om al dan niet iets te delen. De anderen luisteren zonder te reageren. Zonder elkaar adviezen te geven, te troosten of te zeggen wat we ervan vinden. We laten elkaar gewoon zijn in het vertrouwen dat ieder zijn of haar eigen weg weet te vinden.

De open luistercirkels organiseer en begeleid ik samen met Annet Gijsman van Stichting Radius.

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.