• LUMC Buremazaal gebouw 3 (map)
  • Hippocratespad 21
  • 2333 ZD Leiden

Niet alleen voor iemand met dementie, maar ook voor een naaste van iemand met dementie, begint het afscheid nemen en het rouwen al lang vóór het sterven. De naaste gaat steeds minder lijken op de persoon die hij of zij ooit was en het is steeds moeilijker om contact te krijgen. Hierdoor neemt de naaste beetje bij beetje afscheid. Dat gaat gepaard met ingrijpende en verwarrende emoties, omdat de naaste nog niet echt dood is.

Tijdens deze netwerkavond staan we stil bij het proces van rouw en afscheid en bij de zingeving bij dementie tijdens de weg naar het levenseinde. Daarbij is Nederland een multiculturele samenleving geworden. Geestelijk verzorgers vanuit verschillende levensbeschouwingen vertellen ons hoe we mensen in de palliatieve fase kunnen begeleiden vanuit diverse rituelen en geloof.

Voor meer informatie download de flyer