• Kapel van Verbum Dei (map)
  • Utrechtse Veer t.o. woonboot nr. 39
  • Leiden

Vrede is... echt naar elkaar luisteren?!

Ken je dat gevoel van je gezien, geaccepteerd en gehoord weten? Op deze avond gaan we in onszelf, maar ook samen, op zoek naar accepterende, compassievolle luisterkracht. Om de beurt krijgt ieder de praatstok of -steen en de ruimte om te delen wat er op dat moment in hem of haar omgaat. We proberen warm, vriendelijk en zonder oordeel naar elkaar te luisteren. Je bent van harte welkom om zelf te ervaren hoe dat kan zijn.

Volgens Steven Covey luisteren de meeste mensen niet met de intentie om de ander te begrijpen, maar met de intentie om te antwoorden. Vanavond willen we luisteren zonder te hoeven reageren. Zo kunnen we er helemaal zijn, voor onszelf en voor elkaar. Thich Nhat Hanh zei ooit dat luisteren dè weg naar vrede is. Deze avond is een kans om te ontdekken of dit ook voor jou zo kan voelen.

Het is fijn, maar niet noodzakelijk, als je je van tevoren opgeeft bij Annet Gijsman van welzijnsorganisatie Radius: 071 7074211 of via het contactformulier.

Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.